Bio

Liisa Tarleena Öhman (s. 1987, Hankasalmi)

Olen Tampereella asuva kuvataiteilija. Viime vuosina olen työskennellyt erityisesti keraamisten veistosten parissa. Pienet ihmisveistokseni käsittelevät yksityisiä tunteita, roolien omaksumista ja purkautumista sekä paniikkiratkaisuihin liukumista.

Siloisuuden sijaan minua kiinnostavat sopimattomuudet ja inhimilliset erehdykset. Vaikka ihmisenä olen jännittäjä, saven kanssa vapaudun ja päädyn usein nopeisiin ratkaisuihin ja impulsiivisiin kokeiluihin. Arkiset esineet, luontokappaleet ja ruoat inspiroivat minua, sillä niiden käyttötarkoituksilla ja olemuksilla voi tuttuuden ja samaistuttavuuden vuoksi leikitellä. Niitä on myös hirvittävän hauska veistää.

Teosteni pohjana on pyrkimys ymmärtää inhimillisiä tarpeita ja tunteita, kuten häpeää, pelkoa ja rakastamista. Teoksissani kyseenalaistan totuttuja tapoja ja käännän ympäri tutuilta tuntuvia, huomiotta jääviä ilmiöitä. Käsittelen näitä asioita lempeällä, kujeellisella huumorilla. Huumori puikkelehtii usein myös teosten nimiin sanaleikkien muodossa, ja antaa mahdollisuuden katsoa teoksia uudella tavalla.

Kunnioitan valtavasti lapsenomaista vilpittömyyttä, hitautta ja ihmettelyä. Kyynistymisen sijaan haluaisin taiteellani herättää lohtua ja synnyttää yllättäviä samaistuttavuuden tunteita.

Työhuoneeni sijaitsee Nansotalolla, Nokian juna-aseman vieressä.

 

//

 

I am a visual artist from Tampere, Finland. For the last years my artistic focus has been on ceramic sculptures and performative video art. I work with themes of internalized roles and the way they come apart, bursting emotions, humane mistakes, daily encounters and panic solutions. My small human sculptures are gentle and soft yet they dig deep into personal emotions, such as anxiety, fear and love. In my work I strive to experiment, convey emotion and fade out shame.

My studio is located in Nansotalo, next to the railway station of the city of Nokia.

CV

CV (pdf)